Ετικέτες

56. 400.000  πιστωτικές κάρτες χρησιμοποιούνται στη χώρα

ΤΟΥΡΚΙΑ - ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ

Ο αριθμός των πιστωτικών καρτών στην Τουρκία έχει μια αύξηση 30 % σε μια πενταετία. Από τις 43,4 εκατ. κάρτες που είχαν καταμετρηθεί το 2008, έφθασαν στο τέλος του 2012 στις 54,3 εκατ. και το Μάιο έφθασαν στις 56,4 εκατομμύρια.
 Ο Τούρκος πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι η χρήση των πιστωτικών καρτών με τα μεγάλα επιτόκια θα φέρουν τους πολίτες ενώπιον τεράστιων χρεών προς τις τράπεζες.
 «Μια τουρκική τράπεζα – δεν θέλω να αναφέρω το όνομά της- λαμβάνει από τόκους 600 εκατομμύρια ευρώ από τη χρήση των πιστωτικών καρτών που εκδίδει» είπε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισημαίνοντας ότι η χρέωση αυτή αποτελεί απειλή για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας.
 Ο Ερντογάν με την ευκαιρία της συμμετοχής  σε Ιφτάρ (μουσουλμανική διακοπή εν μέσω ραμαζανιού)  ζήτησε από τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν τις πιστωτικές κάρτες και να ξοδεύουν μέρος από αυτά που κερδίζουν εργαζόμενοι,  «γιατί διαφορετικά πλουτίζουν σε βάρος των πολιτών και του κράτους οι ιδιοκτήτες των τραπεζών δημιουργώντας τεράστιες περιουσίες, αποδυναμώνοντας το ρόλο της πολιτικής στην Τουρκία».
 Ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε ότι η χρήση των πιστωτικών καρτών διευκολύνει μεν, αλλά ενισχύει δε,  τη διαφθορά στην τουρκική κοινωνία.
 

ΑΠΟhttp://infognomonpolitics.blogspot.gr

Advertisements