Ετικέτες

, , ,

ΣΜΥΡΝΗ-1

Με αφορμή τους απαράδεκτους και ανιστόρητους ισχυρισμούς τής “αριστερής” Ρεπούση, αλλά και τη δυσάρεστη επέτειο τής καταστροφής τής Σμύρνης, ο κ. Μ. Αγκούτογλου* δίνει τη δική του αποστομωτική απάντηση αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τα όσα κατέγραψε στο έργο του ο γνωστός ιστορικός και πραγματικός αριστερός, Γιάννης Κορδάτος, ο οποίος έζησε στη Σμύρνη και το καταστροφικό έτος 1922 ήταν 31 ετών, ήτοι ήταν σύγχρονος με τα δραματικά γεγονότα, τα οποία κατέγραψε στο γνωστό ιστορικό έργο του. Προς αποκατάσταση, λοιπόν, τής ιστορικής αλήθειας, αλλά και προς άρση τών διχαστικών και εμφυλιοπολεμικών αντιλήψεων, σύμφωνα με τις οποίες όποιος είναι αριστερός δεν είναι πατριώτης και όποιος αναφέρεται στην πατρίδα του είναι φασίστας εθνικιστής, παραθέτουμε το αξιόλογο κείμενο του κ. Μάκη Αγκούτογλου, τον οποίο και ευχαριστούμε. Παράλληλα, επισημαίνουμε, ότι πατριώτες υπάρχουν και στους δεξιούς και στους αριστερούς, όπως επίσης και προδότες. Επικίνδυνοι μάλιστα είναι όσοι επιτήδειοι εμφανίζονται είτε ως δεξιοί, είτε ως αριστεροί, χωρίς να είναι, και όσοι παραποιούν συνειδητά την ιστορική αλήθεια, η οποία είναι μία. Σε κάθε περίπτωση, όλους μας πρέπει να μας ενώνει η αγάπη για την κοινή πατρίδα μας, χωρίς αυτό να συνεπάγεται μισαλλοδοξία.

* Ο κ. Μ. Αγκούτογλου δημιούργησε- ίδρυσε και διευθύνει το Μουσείο Προβολής Μικρασιατικού Ελληνισμού Αναβύσσου. Επίσης, διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος τής τέως Κοινότητας Αναβύσσου

SMYRNH-1

Η ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Με αφορμή τις γνωστές δηλώσεις της κας Ρεπούση για συνωστισμό στην προκυμαία της Σμύρνης, νιώθω την ανάγκη να καταθέσω στοιχεία για την αλήθεια και μόνο.

Οι τελευταίοι Έλληνες στρατιώτες εγκατέλειψαν τη Σμύρνη στις 27 Αυγούστου του, «δίσεκτου» χρόνου για τον Ελληνισμό, 1922.

Την ίδια μέρα η Πόλη καταλαμβάνεται από τουρκικά στρατεύματα, κυρίως όμως από «Τσέτες», και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ανέλαβε τη διοίκηση της πόλης ο διαβόητος Νουρεντίν Πασάς.

Την αποφράδα εκείνη νύχτα προς την Κυριακή 28 Αυγούστου, παρεδόθη στον έξαλλο τουρκικό όχλο ο «ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΣ» Χρυσόστομος και εσφαγιάσθη με το γνωστό τουρκικό τρόπο!!!

Την επομένη κατακλίσθηκε ολόκληρη η προκυμαία από 200.000 Έλληνες, που αναζητούσαν μέσο και τρόπο διαφυγής για τα πλησιέστερα Ελληνικά νησιά. Την Τετάρτη, 31/8, ξεκίνησε από την αρμενική συνοικία και επεκτάθηκε επιλεκτικά και απειλητικά στις ελληνικές συνοικίες ο μεγάλος εμπρησμός, καταστρέφοντας την πρωτεύουσα της Ιωνίας.

Για τους υπαίτιους εμπρηστές έχουν γραφτεί πολλά.

Διαβάζοντας την ιστορία του Κορδάτου στη σελίδα 577, τόμος 13 της Μεγάλης Ιστορίας της Ελλάδας, λέει επί λέξει: «… μετά την υποχώρηση του στρατού μας … οι Τούρκοι μπαίνουν στη Σμύρνη και την καίνε!!! Το τι έγινε δεν περιγράφεται … Σωστή κόλαση …!!! Ο Ελληνικός πληθυσμός έτρεξε στην παραλία, άλλοι σε βάρκες και άλλοι κολυμπώντας πήγαιναν στα πολεμικά πλοία της Γαλλίας, Αγγλίας και Ιταλίας, ζητώντας άσυλο. Αλλά οι ναύτες τους πετούσαν στη θάλασσα, όταν σκαρφάλωναν στα πλοία, και ακόμα του έκοβαν τα χέρια ή τους κλωτσούσαν!!! Οι Τούρκοι έσφαξαν τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο και πολλούς Σμυρνιούς προκρίτους. Θρήνος και κλαυθμός. Οι φλόγες είχαν υψωθεί ως τον ουρανό και το αίμα έτρεχε στους δρόμους της Γκιαούρ Σμύρνης, που ήταν πολλά χρόνια εμπορική και βιοτεχνική πρωτεύουσα της Μικράς Ασίας μας. Στο λιμάνι έπλεαν χιλιάδες πτώματα …».

Όσο για τις «Ρεπούσιες» θέσεις, ευθύνες έχουν οι πολιτικές δυνάμεις, που τις επωάζουν, καθώς επίσης και το Βήμα της Βουλής, που τις ανέχεται!!!

Επιτέλους, σταματήστε κα Ρεπούση. Αν κάτι άλλο ξέρετε ή γνωρίζετε, γιατί δεν μας το λέτε;;;!!!

ΜΑΚΗΣ ΑΓΚΟΥΤΟΓΛΟΥ