Ετικέτες

,

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καταδίκασε τη διαβίωση σε κοινούς φοιτητικούς κοιτώνες αγοριών και κοριτσιών ενώ δεσμεύτηκε να λάβει μέτρα για την αποφυγή αυτού του φαινομένου.

Turkey's Prime Minister Tayyip Erdogan addresses members of parliament from his ruling AK Party during a meeting at the Turkish parliament in Ankara

«Αυτό είναι ενάντια στο συντηρητικό, δημοκρατικό χαρακτήρα μας» δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνέλευσης κεκλεισμένων των θυρών με τους βουλευτές του κόμματός του σε μια κρίσιμη συνεδρίαση στην περιοχή Κιζιλτζαχαμάμ της Άγκυρας.

«Γίναμε μάρτυρες αυτού του φαινομένου στην επαρχία Ντενιζλί. Η ανεπάρκεια κοιτώνων δημιουργεί προβλήματα. Άνδρες και γυναίκες φοιτητές ζουν κάτω από την ίδια στέγη. Αυτό δεν είναι σωστό» δήλωσε.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του έχει αναθέσει στον κυβερνήτη του Ντενιζλί να «ερευνήσει» το θέμα, αλλά δεν διευκρίνισε αν αυτό σημαίνει ότι θα γίνει επιθεώρηση στις ιδιωτικές κατοικίες ή στις φοιτητικές εστίες.

Δεν υπάρχουν σχέδια σχετικά με τις κοινές κατοικίες
Ωστόσο, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπουλέντ Αρίντς, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταστρώσει σχέδια για τους φοιτητές που μοιράζονται τις κατοικίες.

«Ο οργανισμός Κοιτώνων έχει δημιουργήσει τέλειους κοιτώνες κατά τη διάρκεια των 10 χρόνων που η κυβέρνησή μας βρίσκεται στην εξουσία. Ο αριθμός όμως των κοιτώνων αυτών δεν είναι επαρκής. Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον οργανισμό να αυξήσει τον αριθμό αυτών των κοιτώνων. Δήλωσε πως θα ενοχλούνταν οι φοιτητές αν οι διαμαρτυρόμενοι στους δρόμους έμπαιναν στους κοιτώνες. Δεν έχουμε συζητήσει σχετικά με τις επιδρομές σε ιδιωτικές κατοικίες που ζουν φοιτητές. Οι ιδιωτικές κατοικίες δεν μας ενδιαφέρουν» δήλωσε ο Αρίντς στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

Τον περασμένο Αύγουστο, ένας επαρχιακός διευθυντής εκπαίδευσης στην Τραπεζούντα, είχε προκαλέσει τη δημόσια κατακραυγή μετά τις διαμαρτυρίες του πως άνδρες και γυναίκες φοιτητές χρησιμοποιούσαν τις ίδιες σκάλες για να πάνε στα δωμάτιά τους.

Πηγή: Hurriyet

ΑΠΟhttp://www.ethnos.gr

Advertisements