Ετικέτες

,

Του Αριστείδη Βικέτου

BARTHOLOMAIOS - DIDAKTORΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.- Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε επίσημη τελετή αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου, το οποίο γιορτάζει τα 150 χρόνια του.

Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά. Επίσης, είναι σημαντικό ότι στο διδακτορικό δίπλωμα αναγράφεται η πραγματική εκκλησιαστική ιδιότητα του κ. Βαρθολομαίου, αυτή του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ.

Η πρύτανης, Γκιουλάϊ Μπαρμπαρόσογλου, προσφώνησε τον Πατριάρχη, υπό τα θερμά χειροκροτήματα τα παρισταμένων.

Το ιστορικό Πανεπιστήμιο, που είναι συνδεδεμένο τους τελευταίους δύο αιώνες με τη ζωή της Κωνσταντινούπολης, τίμησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τη συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος.

Μετά την τελετή ο κ. Βαρθολομαίος επεσήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που δίδεται τέτοιος τιμητικός τίτλος στον Οικουμενικό Πατριάρχη από κρατικό πανεπιστήμιο της Τουρκίας. «Αυτό σημαίνει ότι κάτι αλλάζει στη χώρα αυτή προς το θετικότερο. Σημαίνει ότι σιγά- σιγά αίρονται οι προκαταλήψεις του παρελθόντος», είπε ο κ. Βαρθολομαίος.

Εξάλλου, η πρύτανης του πανεπιστημίου του Βοσπόρου Γκιουλάι Μπαρμπαρόσογλου, απαντώντας σε ερώτηση , ποιο μήνυμα δίνει το πανεπιστήμιο με την ανακήρυξη του Οικουμενικού Πατριάρχη σε επίτιμο διδάκτορά του, δήλωσε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης τιμά το πανεπιστήμιο, που στην επέτειο των 150 χρόνων από την ίδρυσή του, αποδέχθηκε την απονομή του τίτλου του επιτίμου διδάκτορος. Όπως είπε, οι αρχές του πανεπιστημίου συμβαδίζουν με πολλές από τις αρχές του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Read more: http://mignatiou.com/?p=18114#ixzz2o04nbjxV

ΑΠΟhttp://infognomonpolitics.blogspot.gr

Advertisements