Ετικέτες

,

«ΒΡΑΖΕΙ» Η ΤΟΥΡΚΙΑ

ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Μύδρους κατά των πολιτικών του αντιπάλων εκτόξευσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποιώντας ότι «θα κόψει τα χέρια» σε όποιον χρησιμοποιήσει το σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα για να υπονομεύσει την εξουσία του.«Θα ξαναβάλουμε τον καθένα στην θέση του», δήλωσε ο Ερντογάν ενώπιον πλήθους υποστηρικτών του Κόμματός του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην επαρχία Γκιρεσούν (Κερασούντα), στον Εύξεινο Πόντο.

«Οποιοσδήποτε τολμήσει να μας κάνει κακό, να δημιουργήσει προβλήματα ή να μας στήσει παγίδες στη χώρα αυτή, θα του σπάσουμε τα χέρια», σημείωσε.

Σε ομιλία του στη βόρεια πόλη Όρντου, ο Ερντογάν έκανε λόγο για συνωμοσία και κατηγόρησε ένα «Κράτος μέσα στο Κράτος» ότι ευθύνεται γι’ αυτό το «βρώμικο πόλεμο» που έχει στόχο να τον κηλιδώσει.
Ο Ερντογάν κατηγορεί τους περίπου 50 αξιωματικούς της αστυνομίας που έχει παύσει από την Τρίτη, για «κατάχρηση εξουσίας», στην προκειμένη περίπτωση ότι δεν ενημέρωσαν την προϊστάμενη πολιτική αρχή για την έρευνα σε βάρος της.
Όπως μεταδίδουν σήμερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μία από τις πρώτες κινήσεις του νέου διοικητή της ασφάλειας Κωνσταντινούπολης Σελαμί Αλτινόκ ήταν να απαγορεύσει στους δημοσιογράφους την είσοδο στα αστυνομικά τμήματα της χώρας.
Την ίδια ώρα στην Κωνσταντινούπολη η αστυνομία για την αντιμετώπιση των ταραχών έκανε χρήση εκτοξευτήρων νερού και δακρυγόνων εναντίον περίπου 10.000 αντικυβερνητικών διαδηλωτών, οι οποίοι έκαναν πορεία για τα πολεοδομικά σχέδια της τουρκικής κυβέρνησης και μια έρευνα για που συγκεντρώθηκαν κρατώντας πανό που καλούσαν την κυβέρνηση του Ερντογάν να παραιτηθεί.
Μάλιστα, ορισμένοι από τους διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη κρατούσαν κουτιά παπουτσιών για να υπενθυμίσουν την υπόθεση διαφθοράς, καθώς στο σπίτι του διευθύνοντα συμβούλου της Halkbank βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4,5 εκατ. δολάρια, κρυμμένα σε κουτιά παπουτσιών.
Ημερησία

ΑΠΟhttp://infognomonpolitics.blogspot.gr