Ετικέτες

, , , ,

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παρουσία εκατοντάδων πιστών γιορτάστηκαν, σήμερα, τα Θεοφάνεια και η τελετή του καθαγιασμού των υδάτων με τη ρίψη του Τίμιου Σταυρού σε διάφορες περιοχές της Πόλης μας. Οι νέοι ομογενείς και επισκέπτες αψηφώντας το κρύο της εποχής βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Βοσπόρου και του Κερατίου για το έθιμο της ανέλκυσης του σταυρού.

Στο Φανάρι, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία, ενώ όπως λαμβάνει χώρα τα τελευταία χρόνια ακολούθησε η τελετή του αγιασμού των υδάτων στον Κεράτιο Κόλπο από τον Σεβ. Μητροπολίτη Τρανουπόλεως κ. Γερμανό με την παρουσία πολλών ομογενών αλλά και επισκεπτών.
Αγιασμός πραγματοποιήθηκε και στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Κουζκουντζουκίου από τον Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Αθανάσιο, στον Άγιο Στέφανο από τον Μητροπολίτη Γέροντα Δέρκων κ. Αποστόλου (Δείτε εδώ σχετικό στιγμιότυπο), στο Μεσάχωρο του Βοσπόρου από τον Μητροπολίτη Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίο.
Τέλος με ιδιαίτερη συγκίνηση τελέσθηκε για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες, χθες, η γιορτή των Θεοφανείων και στην Τένεδο από τον Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλο.  Δείτε εδώ στιγμιότυπο από τον εορτασμό.

ΠΗΓΗhttp://www.rumvader.org

Advertisements