Ετικέτες

, , ,

FOTIADHS - PONTOS

Κώστας Φωτιάδης: Φιλοκεμαλίζει το Ελληνικό κοινοβούλιο – Δείτε την συγκλονιστική ομιλία του για το έγκλημα της Ποντιακής Γενοκτονίας

Αξίζει πραγματικά όλοι οι Έλληνες να ακούσουν την ομιλία για το έγκλημα της Ποντιακής Γενοκτονίας, του πανεπιστημιακού καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Φωτιάδη,στις εκδηλώσεις του συλλόγου «Ευστάθιος Χωραφάς» Πατρίδας, ο οποίος χαρακτηριστικά αναφέρει για τον …. φιλοκεμαλισμό της Ελληνικής Βουλής επί σειρά ετών, που ξεκινά το …. 1954, με την είσοδο της χώρας μας, μαζί με την Τουρκία, στο ΝΑΤΟ.

Ο κ. Φωτιάδης τονίζει ότι την ώρα που η Βουλή έχει καταχωνιάσει στα … άδυτα της τον μοναδικό από τους 14 τόμους, που εξέδωσε για την Ποντιακή Γενοκτονία και μεταφράστηκε σε έξι γλώσσες, αλλά ποτέ δεν δόθηκε στην παγκόσμια κοινή γνώμη, για το έγκλημα της Γενοκτονίας κάνουν συχνά αναφορές Τούρκοι πανεπιστημιακοί.

Ο κ. Φωτιάδης αναφέρει χαρακτηριστικά τη γενοκτονία 13.000 Ποντίων από την Τρίπολη Πόντου, τους οποίους οι κεμαλιστές τους εκτοπίζουν στις 16 Δεκεμβρίου, εν μέσω φοβερού ψύχους και πυκνής χιονόπτωσης, στο αρμένικο χωριό Μπιρκ, τους 500 κατοίκους του οποίου κατέσφαξαν οι βάρβαροι του Κεμάλ και τους άφησαν άταφους, με αποτέλεσμα να μείνουν ζωντανοί μετά από 3 μήνες μόλις … 800 Ρωμιοί, από τις αρρώστιες που προκάλεσαν οι άταφοι Αρμένιοι!

Ο κ. καθηγητής κάνει επίσης λόγο για τον ηρωισμό γυναικών από πολλά μέρη του Πόντου, οι οποίες έπεσαν σε βάραθρα για να μην ατιμαστούν από τα τουρκικά ασκέρια!

Πηγή: laos-epea.gr

ΑΠΟhttp://www.pontos-news.gr