Ετικέτες

,

ΠΗΓΗhttp://mikrasiatis.gr

Άλλη μια ιστορική στιγμή έζησαν όσοι βρέθηκαν την  Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014 στην Σμύρνη. Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε  στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής στη Σμύρνη, μνημόσυνο για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής, για πρώτη φορά από το 1922!!!

Η πρωτοβουλία ανήκει στον πρόεδρο του Κέντρου Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού του Δήμου Νέας Ιωνίας (ΚΕΜΙΠΟ Νέας Ιωνίας) και Αντιπρόεδρο της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας, Λουκά Χριστοδούλου που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Σμύρνη και τελέστηκε από τον Ιερατικό επίτροπο Σμύρνης, Αρχιμανδρίτη Κάρολο Συκή παρουσία πλήθους πιστών, Ελλήνων και Ρώσων ορθοδόξων.

Ήταν μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, αμέσως μετά την δοξολογία της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ακούστηκε για πρώτη φορά στη Σμύρνη μετά το 1922, το αιωνία τους η μνήμη των προγόνων μας, τόνισε στο Δίκτυο Μικρασιάτης, ο Λουκάς Χριστοδούλου, ο οποίος έκανε τηλεφωνική παρέμβαση από τη Σμύρνη στην ημερίδα που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας (ΟΠΣΕ)  στην Αθήνα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

ΠΗΓΗhttp://mikrasiatis.gr